DroidForums.net is the original Verizon Android Forum! Registered Users do not see these ads. Please Register - It's Free!
Results 1 to 6 of 6

Thread: Backup & Restoring Apps using Astro

  1. Master Droid
    Dark Lazer's Avatar
    Member #
    62916
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    517
    Liked
    24 times
    Phone
    Nexus 5
    #1

    Backup & Restoring Apps using Astro

    I was wondering, when you backup and then restore your apps using Astro, do they still get updated after you restore them? I noticed that when I went to the market, most (if not all) of the apps that I had restored were listed in the market and said "Free" or "Purchased", instead of "Installed". This makes me wonder if the phone assumes the apps werent installed through the market and thus they wont actually update.
    Last edited by Dark Lazer; 07-15-2010 at 05:21 PM.
  2.  
     
     
     
  3. Master Droid
    Dark Lazer's Avatar
    Member #
    62916
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    517
    Liked
    24 times
    Phone
    Nexus 5
    #2
    Bump =/ someone surely has to know thw answer to this.
  4. Premium Member
    hookbill's Avatar
    Member #
    10332
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    N.E. Ohio
    Posts
    19,575
    Liked
    16 times
    Phone
    Droid Bionic
    Premium Member
    #3
    You are correct. Apps restored using Astro will not update on their own. If I were you I'd shell out a few dollars and get Titanium for back up. You shouldn't have that issue with Titanium.
    Please be respectful. Respect is #1 here at DF Please read our Guidelines of Conduct
  5. Master Droid
    Dark Lazer's Avatar
    Member #
    62916
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    517
    Liked
    24 times
    Phone
    Nexus 5
    #4
    Ahh gotcha. Thanks for the response. I guess I'll be using Titanium then. It was a pain having to reinstall every app.
  6. Droid Newbie
    GeneralTJWillys's Avatar
    Member #
    91844
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    1
    Phone
    droid
    #5
    Newbie to the backup apps, but do both Astro and Titanium automatically include your contacts list, or do I need to manually move them into the backup location?

    THANKS!!
  7. Droid Newbie
    fpikus's Avatar
    Member #
    241202
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    2
    Phone
    HTC MyTouch 4g
    #6
    I just discovered that AppBrain can restore market links: AppBrain app will scan installed apps (not the ones listed in the Market, but actually installed ones) and compare them with what Market has. For apps with updates it can "Update using Market", which sends you to the right Market page. From there you have to either "Update" or "Install" the app, usually "Install" because Market thinks it's a new app, but it ends up updating it anyway.

Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. Low on Space message (after restoring a backup)
    By Stacy A in forum Android Roms
    Replies: 0
    Last Post: 07-06-2010, 04:45 PM
  2. when restoring to a previous nandroid backup, do I need to wipe data/cache?
    By velocity92c in forum Android General Discussions
    Replies: 1
    Last Post: 06-30-2010, 03:53 AM
  3. My Backup Pro - Restoring Contacts Question
    By phaze3131 in forum Android Applications
    Replies: 2
    Last Post: 06-29-2010, 08:33 PM
  4. Replies: 6
    Last Post: 06-07-2010, 04:15 PM
  5. Titanium Backup not restoring
    By g8gt2012 in forum Android Applications
    Replies: 8
    Last Post: 05-02-2010, 07:40 PM

Search tags for this page

astro app backup

,
astro application backup
,

astro backup

,
astro backup app
,
astro backup apps
,
how to restore apps from astro
,
how to restore apps with astro
,
how to restore apps with astro file manager
,
where does astro backup apps to
,

where does astro store backups

Click on a term to search our site for related topics.
Find us on Google+