DroidForums.net is the original Verizon Android Forum! Registered Users do not see these ads. Please Register - It's Free!
Page 1 of 3 1 2 3 LastLast
Results 1 to 10 of 29

Thread: SetCPU - Where's the CPU temp??

  1. Master Droid
    altjx's Avatar
    Member #
    15993
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    630
    Liked
    11 times
    Phone
    DROID RAZR MAXX
    #1

    SetCPU - Where's the CPU temp??

    I had SetCPU before they leaked 2.2 to Motorola Droid and it used to show the CPU temp, but now with the leaked 2.2 Froyo FRE57 i believe, I'm using an OC kernel to 1.25GHz but in the SetCPU System Info, there's no CPU temperature in there. Trying to monitor my CPU temp
  2. RS Admin
    christim's Avatar
    Member #
    30681
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    New England
    Posts
    5,115
    Liked
    2 times
    Phone
    Moto-Droid - rooted
    Premium Member
    #2
    Quote Originally Posted by altjx View Post
    I had SetCPU before they leaked 2.2 to Motorola Droid and it used to show the CPU temp, but now with the leaked 2.2 Froyo FRE57 i believe, I'm using an OC kernel to 1.25GHz but in the SetCPU System Info, there's no CPU temperature in there. Trying to monitor my CPU temp
    batterylife and overclock widget are two other options that might display what you are looking for. Not sure if SetCPU displays the cpu temp though...I thought it was battery temp.
    Chris

    If you apply a rom or theme - backup first!
    If you don't know how to backup...Stop until you do.
    hint: I name my backups like this: sg6.0_20100428 or ss4.2_20100626 to easily find them later. rom and date.


    Have a Problem, Click here to Visit the Rescue Squad
  3. Master Droid
    altjx's Avatar
    Member #
    15993
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    630
    Liked
    11 times
    Phone
    DROID RAZR MAXX
    #3
    Quote Originally Posted by christim View Post
    Quote Originally Posted by altjx View Post
    I had SetCPU before they leaked 2.2 to Motorola Droid and it used to show the CPU temp, but now with the leaked 2.2 Froyo FRE57 i believe, I'm using an OC kernel to 1.25GHz but in the SetCPU System Info, there's no CPU temperature in there. Trying to monitor my CPU temp
    batterylife and overclock widget are two other options that might display what you are looking for. Not sure if SetCPU displays the cpu temp though...I thought it was battery temp.
    With the SetCPU from when I was using it a few days ago, it showed the battery and the CPU temp, but now it only shows the battery temp.
  4. RS Admin
    christim's Avatar
    Member #
    30681
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    New England
    Posts
    5,115
    Liked
    2 times
    Phone
    Moto-Droid - rooted
    Premium Member
    #4
    Quote Originally Posted by altjx View Post
    Quote Originally Posted by christim View Post
    Quote Originally Posted by altjx View Post
    I had SetCPU before they leaked 2.2 to Motorola Droid and it used to show the CPU temp, but now with the leaked 2.2 Froyo FRE57 i believe, I'm using an OC kernel to 1.25GHz but in the SetCPU System Info, there's no CPU temperature in there. Trying to monitor my CPU temp
    batterylife and overclock widget are two other options that might display what you are looking for. Not sure if SetCPU displays the cpu temp though...I thought it was battery temp.
    With the SetCPU from when I was using it a few days ago, it showed the battery and the CPU temp, but now it only shows the battery temp.
    Here is my System Info, copied to clipboard...I saw nothing under CPU.

    But...you get nothing at all under System Info now, or just less info?

    ==========================================

    Kernel
    Linux version 2.6.29-omap1-g1c56172-dirty (adamz@ubuntu) (gcc version 4.4.0 (GCC) ) #6 PREEMPT Sun Mar 7 21:57:09 EST 2010
    Battery
    Battery Temp: 36.0 C (96.8 F)
    Battery Level: 10%
    OMAP3 Temp Sensor: Detected
    OMAP3 Temp: 41.0 C (105.8 F)
    CPU
    Frequency: 250000 kHz
    Load Average: 2.38 7.05 13.57 1/324 22336
    Processor : ARMv7 Processor rev 3 (v7l)
    BogoMIPS : 249.15
    Features : swp half thumb fastmult vfp edsp thumbee neon vfpv3
    CPU implementer : 0x41
    CPU architecture: 7
    CPU variant : 0x1
    CPU part : 0xc08
    CPU revision : 3
    Hardware : sholes
    Revision : 0000
    Serial : 0000000000000000
    Memory
    MemTotal: 231000 kB
    MemFree: 3024 kB
    Buffers: 20 kB
    Cached: 34092 kB
    SwapCached: 0 kB
    Active: 70692 kB
    Inactive: 94884 kB
    Active(anon): 63560 kB
    Inactive(anon): 68688 kB
    Active(file): 7132 kB
    Inactive(file): 26196 kB
    Unevictable: 272 kB
    Mlocked: 0 kB
    SwapTotal: 0 kB
    SwapFree: 0 kB
    Dirty: 0 kB
    Writeback: 0 kB
    AnonPages: 131740 kB
    Mapped: 25072 kB
    Slab: 8432 kB
    SReclaimable: 1268 kB
    SUnreclaim: 7164 kB
    PageTables: 6760 kB
    NFS_Unstable: 0 kB
    Bounce: 0 kB
    WritebackTmp: 0 kB
    CommitLimit: 115500 kB
    Committed_AS: 3330064 kB
    VmallocTotal: 139264 kB
    VmallocUsed: 59220 kB
    VmallocChunk: 36868 kB
    Chris

    If you apply a rom or theme - backup first!
    If you don't know how to backup...Stop until you do.
    hint: I name my backups like this: sg6.0_20100428 or ss4.2_20100626 to easily find them later. rom and date.


    Have a Problem, Click here to Visit the Rescue Squad
  5. Premium Member
    hookbill's Avatar
    Member #
    10332
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    N.E. Ohio
    Posts
    19,575
    Liked
    17 times
    Phone
    Droid Bionic
    Premium Member
    #5
    Quote Originally Posted by altjx View Post
    Quote Originally Posted by christim View Post
    Quote Originally Posted by altjx View Post
    I had SetCPU before they leaked 2.2 to Motorola Droid and it used to show the CPU temp, but now with the leaked 2.2 Froyo FRE57 i believe, I'm using an OC kernel to 1.25GHz but in the SetCPU System Info, there's no CPU temperature in there. Trying to monitor my CPU temp
    batterylife and overclock widget are two other options that might display what you are looking for. Not sure if SetCPU displays the cpu temp though...I thought it was battery temp.
    With the SetCPU from when I was using it a few days ago, it showed the battery and the CPU temp, but now it only shows the battery temp.
    I've used setcpu and I've never seen temp and battery life from it. You need Widgets for that. Maybe an app.
    Please be respectful. Respect is #1 here at DF Please read our Guidelines of Conduct
  6. Master Droid
    altjx's Avatar
    Member #
    15993
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    630
    Liked
    11 times
    Phone
    DROID RAZR MAXX
    #6
    When uKernel
    Linux version 2.6.32.9-P3Droid (pierce@MyDroidWorld) (gcc version 4.4.0 (GCC) ) #12 PREEMPT Sat Jun 5 08:39:15 MST 2010

    Battery
    Battery Temp: 34.0 C (93.2 F)
    Battery Level: 100%

    CPU
    Frequency: 1250000 kHz
    Load Average: 0.47 0.99 1.07 1/375 2114
    Processor : ARMv7 Processor rev 3 (v7l)
    BogoMIPS : 1248.75
    Features : swp half thumb fastmult vfp edsp neon vfpv3
    CPU implementer : 0x41
    CPU architecture: 7
    CPU variant : 0x1
    CPU part : 0xc08
    CPU revision : 3

    Hardware : sholes
    Revision : 0000
    Serial : 0000000000000000

    Memory
    MemTotal: 231224 kB
    MemFree: 7940 kB
    Buffers: 8 kB
    Cached: 31844 kB
    SwapCached: 0 kB
    Active: 69792 kB
    Inactive: 71288 kB
    Active(anon): 51952 kB
    Inactive(anon): 58356 kB
    Active(file): 17840 kB
    Inactive(file): 12932 kB
    Unevictable: 288 kB
    Mlocked: 0 kB
    SwapTotal: 0 kB
    SwapFree: 0 kB
    Dirty: 0 kB
    Writeback: 0 kB
    AnonPages: 109524 kB
    Mapped: 57980 kB
    Shmem: 792 kB
    Slab: 8184 kB
    SReclaimable: 1736 kB
    SUnreclaim: 6448 kB
    KernelStack: 3000 kB
    PageTables: 8788 kB
    NFS_Unstable: 0 kB
    Bounce: 0 kB
    WritebackTmp: 0 kB
    CommitLimit: 115612 kB
    Committed_AS: 3276032 kB
    VmallocTotal: 663552 kB
    VmallocUsed: 60436 kB
    VmallocChunk: 560132 kBsing Bugless Beast V1.1 I remember seeing two sections, one for Battery, one for CPU. But here is my System Info

    Used to have the temperature in the CPU section at the beginning. Hmm. that's weird.
  7. Master Droid
    altjx's Avatar
    Member #
    15993
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    630
    Liked
    11 times
    Phone
    DROID RAZR MAXX
    #7
    Ah wait. Maybe I confused OMAP3 temp sensor as the CPU sensor... Damn, that's crazy. By me overclocking to 1.25GHz, do I need to just pay attention to the battery temperature then?
  8. RS Admin
    christim's Avatar
    Member #
    30681
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    New England
    Posts
    5,115
    Liked
    2 times
    Phone
    Moto-Droid - rooted
    Premium Member
    #8
    Quote Originally Posted by hookbill View Post
    Quote Originally Posted by altjx View Post
    Quote Originally Posted by christim View Post

    batterylife and overclock widget are two other options that might display what you are looking for. Not sure if SetCPU displays the cpu temp though...I thought it was battery temp.
    With the SetCPU from when I was using it a few days ago, it showed the battery and the CPU temp, but now it only shows the battery temp.
    I've used setcpu and I've never seen temp and battery life from it. You need Widgets for that. Maybe an app.
    Not sure where to turn it on in SetCPU, I just looked so it appears to be a default setting, but I see temp. No battery life, but the Batterylife Widget does display temp.
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails SetCPU - Where's the CPU temp??-snap20100608_200539.png  
    Chris

    If you apply a rom or theme - backup first!
    If you don't know how to backup...Stop until you do.
    hint: I name my backups like this: sg6.0_20100428 or ss4.2_20100626 to easily find them later. rom and date.


    Have a Problem, Click here to Visit the Rescue Squad
  9. Master Droid
    altjx's Avatar
    Member #
    15993
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    630
    Liked
    11 times
    Phone
    DROID RAZR MAXX
    #9
    Hmm, gotcha. I guess I shouldn't have to worry about anything then. I would assume and hope that if it does overheat, the phone could show symptoms such as rebooting. Guess we'll see, lol.
  10. RS Admin
    christim's Avatar
    Member #
    30681
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    New England
    Posts
    5,115
    Liked
    2 times
    Phone
    Moto-Droid - rooted
    Premium Member
    #10
    Quote Originally Posted by altjx View Post
    Ah wait. Maybe I confused OMAP3 temp sensor as the CPU sensor... Damn, that's crazy. By me overclocking to 1.25GHz, do I need to just pay attention to the battery temperature then?
    yeah, that's the temp that if reached kicks in the Failsafe SetCPU profile.
    Chris

    If you apply a rom or theme - backup first!
    If you don't know how to backup...Stop until you do.
    hint: I name my backups like this: sg6.0_20100428 or ss4.2_20100626 to easily find them later. rom and date.


    Have a Problem, Click here to Visit the Rescue Squad
Page 1 of 3 1 2 3 LastLast

Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. Cpu temp
    By Pauliewalnutted in forum Android Hacks and Help
    Replies: 7
    Last Post: 05-16-2010, 06:07 PM
  2. Max temp while overclocking
    By JhankG in forum Android Hacks and Help
    Replies: 138
    Last Post: 03-15-2010, 06:18 AM
  3. regarding temp.
    By wtfscrappiie in forum Android Hacks and Help
    Replies: 2
    Last Post: 03-14-2010, 10:44 PM
  4. internal temp app??
    By zathus in forum Android Applications
    Replies: 2
    Last Post: 01-30-2010, 05:29 AM

Search tags for this page

armv7 processor rev 2 (v7l)
,

armv7 processor rev 2 v7l

,

armv7 processor rev 3

,
armv7 processor rev 3 (v7l)
,
armv7 rev 3
,
armv7 rev3
,
how to set cpu temperature
,
set cpu temperature
,
setcpu temp
,

setcpu temperature

Click on a term to search our site for related topics.
Find us on Google+