DroidForums.net is the original Verizon Android Forum! Registered Users do not see these ads. Please Register - It's Free!
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 17

Thread: SetCPU question

  1. Master Droid
    MontyMo's Avatar
    Member #
    27604
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    279
    Phone
    Enter Current Phone Here
    #1

    SetCPU question

    I just rooted my Droid using the Sholes team app. THe first thing I did after rooting is to install the SetCPU app. The app will only let me set the clock to 550MHz

    What am I missing? I'd like to bump up the CPU to 800MHZ

    Thanks
    Monty
  2.  
     
     
     
  3. Premium Member
    Backnblack's Avatar
    Member #
    6311
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    11,279
    Liked
    8 times
    Phone
    Samsung S4
    Premium Member
    #2
    Goto Device selection and select autodetect....
    A gun in the hand is better than a cop on the phone.

    Only the Skilled Survive

    A computer lets you make more mistakes faster than any invention in human history - with the possible exceptions of handguns and tequila.

    Drill Sergeant Frick's Rules For Un-armed Combat.
    1. Never be unarmed.
    2. See Rule #1

    USMC rule # 23 of gunfighting: Be polite, be professional, but have a plan to kill everyone you meet.



  4. Junior Droid
    vitomins's Avatar
    Member #
    6102
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    27
    Phone
    Motorola DROID
    #3
    Quote Originally Posted by MontyMo View Post
    I just rooted my Droid using the Sholes team app. THe first thing I did after rooting is to install the SetCPU app. The app will only let me set the clock to 550MHz

    What am I missing? I'd like to bump up the CPU to 800MHZ

    Thanks
    Monty


    Did you select 'Droid' after you opened the SetCPU app? If so, reopen the app and once you are on the main screen that shows the speeds, just hit the menu button and click 'Device Selection.' Once there, scroll down and click auto-detect. This will allow you to change it.

    I suggest using profiles so that you can drop it down to a lower clock-rate when the phone is charging or in standby...
  5. Master Droid
    MontyMo's Avatar
    Member #
    27604
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    279
    Phone
    Enter Current Phone Here
    #4
    Thanks Backnblack!
    That worked great!

    Monty
  6. Premium Member
    Backnblack's Avatar
    Member #
    6311
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    11,279
    Liked
    8 times
    Phone
    Samsung S4
    Premium Member
    #5
    Quote Originally Posted by MontyMo View Post
    Thanks Backnblack!
    That worked great!

    Monty
    No problem...had me stumped also.
    A gun in the hand is better than a cop on the phone.

    Only the Skilled Survive

    A computer lets you make more mistakes faster than any invention in human history - with the possible exceptions of handguns and tequila.

    Drill Sergeant Frick's Rules For Un-armed Combat.
    1. Never be unarmed.
    2. See Rule #1

    USMC rule # 23 of gunfighting: Be polite, be professional, but have a plan to kill everyone you meet.



  7. Droid
    jfm741's Avatar
    Member #
    3267
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    30
    Phone
    Enter Current Phone Here
    #6
    Also, i had to hit refresh for my settings to take effect. I had it set for 800max but always showed 550 at top left until i hit refresh....
  8. Master Droid
    MontyMo's Avatar
    Member #
    27604
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    279
    Phone
    Enter Current Phone Here
    #7
    So how fast are you guys going? I have max and min set at 800MHz with no ill effects.
  9. Premium Member
    Backnblack's Avatar
    Member #
    6311
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    11,279
    Liked
    8 times
    Phone
    Samsung S4
    Premium Member
    #8
    Quote Originally Posted by MontyMo View Post
    So how fast are you guys going? I have max and min set at 800MHz with no ill effects.
    1ghz here... going on 3 hours. No problems yet.
    A gun in the hand is better than a cop on the phone.

    Only the Skilled Survive

    A computer lets you make more mistakes faster than any invention in human history - with the possible exceptions of handguns and tequila.

    Drill Sergeant Frick's Rules For Un-armed Combat.
    1. Never be unarmed.
    2. See Rule #1

    USMC rule # 23 of gunfighting: Be polite, be professional, but have a plan to kill everyone you meet.



  10. Master Droid
    cisco0910's Avatar
    Member #
    9039
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Virginia Beach, VA
    Posts
    845
    Phone
    Motorola Droid
    #9
    On you guys profiles, on the one when a temperature is reached by your battery...what temp is a good one to set it where I can bring it to 550? What's normal battery temperature and best way to find current battery temperature? Thanks
    Motorola Droid
    Rooted DroidMod 1.0, 1000MHz
    Smoked Glass theme w/live wallpapers
    Seidio innocase w/holster
    gtalk: pacifico.talens.jr
  11. Droid
    jfm741's Avatar
    Member #
    3267
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    30
    Phone
    Enter Current Phone Here
    #10
    in SetCpu hit system info. Should be on of the first things you see...(the temp) I have mine set at 40C....that's pretty hot...
Page 1 of 2 12 LastLast

Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. SetCPU Question
    By Sweet Daddy in forum Android Hacks and Help
    Replies: 41
    Last Post: 02-12-2010, 12:15 PM
  2. SetCPU App - How do i use it?
    By jared1337 in forum Android Hacks and Help
    Replies: 26
    Last Post: 02-10-2010, 01:14 PM
  3. SetCPU question***
    By DroidHoff in forum Android Hacks and Help
    Replies: 2
    Last Post: 02-04-2010, 11:38 AM
  4. Got an overclock question for you guys (SetCPU/Roms)
    By wil318466 in forum Android Hacks and Help
    Replies: 20
    Last Post: 01-30-2010, 07:23 PM
  5. setCPU question
    By bogdan912 in forum Android Hacks and Help
    Replies: 3
    Last Post: 01-27-2010, 02:46 PM

Search tags for this page

set cpu not responding
,
setcpu black screen
,
setcpu is not respoding
,
setcpu is not responding
,

setcpu not responding

Click on a term to search our site for related topics.
Find us on Google+